Allt vi gjort har du glömt

In Swedish further down;

Popterror is about longing for that which you couldn’t wait to leave behind. A blog, then a club, and now we’re a band. Before any of this we were little boys in even smaller towns, and today we look back on it with equal amounts of sadness and nostalgia. Popterror is about bringing out your bicycle for the first time after a long winter, about seeing the trains pass by, about those small things you do for someone you like. Most of all Popterror is a serenade from the heart to a place you can return to, but never get back.

Popterror en sexmanna stark orkester från musikmetropolen Umeå, men med 5/6 delars ursprung från Jämtland som så många andra fantastiska pop-artister, debuterar här med en mycket stark och vital fyra-spårs EP vid namn “Allt vi gjort har du glömt”. En EP som har fått betyget fem av fem i musiktidningen Gaffa och som släpps den 14 september. Under sommaren har bandet även fått uppträda på riktigt bra scener som Peace & Love och Storsjöyran samt invigningsuppträda på Trästockfesetivalen.

Från “Allt vi gjort har du glömt” får Ni lyssna på spår två “Det är nåt som händer”.

För övrigt presenterar sig Popterror på följande vis;

“Popterror handlar om att längta tillbaka till det man längtade bort ifrån. Först var vi en blogg, sen en klubb, och nu är vi ett band som spelar så svängig hemorts-pop som vi bara kan. Innan vi var något av detta var vi små pojkar i en liten by, och ser idag tillbaka på det med både vemod och nostalgi. Popterror är att få ta fram cykeln för första gången efter vintern, att se tågen åka förbi, det där lilla extra man gör för någon man tycker om. Popterror är en ur hjärtat sprungen serenad till en plats man kan återkomma till, men aldrig få igen.”

Popterror består av Patrik Henricsson, Simon Österhof, Jocke Lindquist, Nils Gudmundson, Emil Andersson och Robin Ejnebrand.

Till sist, så här säger ett par välkända personer om Popterror;

Anders “Moneybrother” Wendin

“Inte för att det behövs en ny Alkberg, den gamle är fortfarande bäst, men jag gillar verkligen att det låter som hans lillebror om detta.”

Andres Lokko

“Det finaste med Popterror är hur deras kärlek till musiken är så uppenbar. Både när man lyssnar på dem men också i det faktum att de här vännerna först skrev en musikblogg, sedan startade en klubb och till slut inte kunde låta bli att skapa musik själva. Det vilar en känsla av något så ovanligt som livsnödvändighet över deras utveckling.”

Lisa Milberg

“Jag blev glad av dem. Det här är egentligen en olaglig grej att säga men jag gillade att det kändes som att de “menade det”. Sen är jag svag för de där melodierna som verkar flyta i blodet på dem där uppe i norr. Sist men inte minst känns det som ett band som verkligen kommer vinna på att spela mycket live och också ett band som borde göra sig väldigt bra live och då får man väl säga att det här priset är som gjort för dem.”

Leave a comment