Nerverna

Mattias Alkbergs nya skiva heter “Nerverna”.

Det är hans fjärde skiva om man bortser från alla han gjort och gör med The Bear Quartet.

Ett tag hade han en tanke om att hans kompband skulle heta Nerverna, precis som skivan. Men se det gick inte, för det fanns redan ett band i Umeå som hette så.

Och alla som känner till den evighteslånga konflikten mellan Norr- och Västerbotten hade säkert inte blivit förvånade om han börjat bråka om det. Men Mattias vill inte gärna stöta sig med Umeå. Det är alldeles för klyschigt. Och det är det sista han är.

Bandet som spelar på Nerverna heter alltså inget särskilt. Det är ju inget konstigt med det, det är ju inte band på egen hand, det är bara Mattias som plockat ihop de allra bästa som finns. Som älskar att spela depressiv sextiotals-schlager och rockabilly och Modern Lovers-punk. För det är lite så det låter på Nerverna och det är ungefär det man får om man går och kollar på Alkberg och hans band. Och låtar från skivorna med Mattias Alkberg BD/MABD. Och lite väl valda covers.

Och det grymma är att man själv kan välja om man vill bugga, poga eller bara stanna hemma, stereon på högt, och låta tårarna droppa ner i högen med räkningar. Det är musik för alla som har ett känsloliv.

Leave a comment