Tillbaka till Assmunderöd

En plats på jorden och en plats i ett hjärta som kommer att sluta slå. En upprättelse, ett förlåt. En viskning om vem du en gång var.
Tillbaka till Assmunderöd.Vem är vi där? En del av en evighet. Av marken, bergen, himlen, havet och alla som var där före oss. Det räcker kanske så? Att ha varit någonstans, där vi alltid blir kvar.
– “Tillsammans med Anders “Moneybrother” Wendin, sjunger vi en av de finaste låtar vi någonsin skrivit. Varsågoda att lyssna!”, låter sångaren Rickard Nilsson hälsa.
För övrigt handlar låten om både lycka, sorg, kärlek och längtan.I arrangemanget har de försökt skapa en perfekt balans mellan dessa olika känslor.Violinerna spelas av Pelle Appelin (Göteborgssymfonikerna/Håkan Hellström), texten framförs av Rickard Nilsson och Anders “Moneybrother” Wendin. De två vokalisterna ger låten en hjärtskärande nerv.Inspelad i Studio Fredman (Gbg). Ljudteknikerna som varit inblandade är: Fredrik Nordström och Johan Olov Persson (Winnerbäck, Lundell) mfl. Visan är mixad och mastrad av Kjell Nästén.